вівторок, 5 вересня 2017 р.

Зустріч із менеджером Корпусу Миру в Україні Наталією Биковою

5 вересня 2017 року в Гірському НВК  відбулася зустріч із менеджером Корпусу Миру в Україні Наталією Биковою. На зустрічі про свої очікування від співпраці з Корпусом Миру висловлювали Грабовенська Леся Миколаївна, методист англійської мови, Левицький Степан Степанович, директор Гірського НВК, Кахнич Світлана Петрівна, завуч із виховної роботи у Гірському НВК та Харко Наталія Володимирівна, вчитель англійської мови, голова районного методоб’єднання учителів англійської мови.

У ході зустрічі з’ясувалося, що Корпус Миру розвиває свою діяльність в Україні у трьох напрямах: викладання англійської мови як іноземної; розвиток громад та розвиток молоді. Корпус Миру прагне розвивати плідну співпрацю із українськими навчальними закладами та організаціями, які бажають оволодіти новими методами навчання та роботи.
Пані Наталія розповіла детальніше про основні проекти Корпусу Миру в Україні, а саме: проект «Розвиток молоді», який передбачає організацію добровольцями заходів та реалізацію громадських проектів, спрямованих на запобігання зловживанню алкоголем, паління, вживання наркотиків та розповсюдження ВІЛ. Добровольці популяризують здоровий спосіб життя, сприяють розвитку навичок у галузях інформаційних технологій, бізнесу, лідерства, громадянської свідомості, екології та кар’єрного розвитку.
Усі волонтери протягом перших трьох місяців перебування в Україні інтенсивно вивчають українську мову й українську культуру та проходять курс професійної адаптації. Після цього вони направляються на роботу в навчальні заклади, де вони працюватимуть впродовж двох років. Волонтери Корпусу Миру не одержують платні за свою роботу. Вони перебувають на повному утриманні Корпусу Миру, який несе всі витрати. Українська організація, що приймає волонтера на роботу, повинна підготувати житло як партнерський внесок.
            Підсумками зустрічі стала домовленість про підготовку документів із метою запрошення волонтера Корпусу Миру до Гірського НВК. Отож, із грудня цього навчального року всі бажаючі матимуть змогу на добровільних засадах вивчати англійську мову безпосередньо з носієм мови, а також дізнатися більше про культуру та історію США з перших вуст.


Немає коментарів:

Дописати коментар