пʼятницю, 15 вересня 2017 р.

Марш-похід учасників військово-патріотичного гуртка "Юні захисники Вітчизни"

У п'ятницю, 15.09.17р., учні Гірського НВК, учасники військово-патріотичного гуртка "Юні захисники Вітчизни" під керівництвом учителя захисту Вітчизни В.І. Дудича, здійснили навчальний 15-ти кілометровий марш-похід по прилеглих територіях Гірської, Раделицької та Кирницької сільських рад. На його етапах вони ознайомилися із відпрацюванням різноманітних військових команд та прийомів, а саме: рух колони похідним кроком і бігом; маскування бойової групи в польових умовах; захист групи від стрілецького й артилерійського обстрілів; деблокування снайперського вогню противника; захоплення та ліквідація ДРГ (диверсійно-розвідувальної групи) ворога.

Під час проходження марш-походу вивчено ази військового порядку, дисципліни й регламенту; засвоєно непорушне правило охорони бойового прапора підрозділу. Навчальне завдання гуртківці виконували згідно з поставленим наказом за допомогою топографічної карти зі застосуванням масштабних відстаней азимуту й топографії. Також були відпрацьовані навики подолання перешкод на місцевості у випадку радіаційного забруднення чи вибуху, використовуючи спеціальні засоби хімічного захисту.
Учасники гуртка виконували марш в оптимальному навчально-бойовому спорядженні та зі застосуванням підвищених фізичних і психологічно-емоційних навантажень.
Під час марш-походу слід відзначити командира групи розвідки та фотокореспондента одночасно Романа Коваля (10кл.). Заслуговує подяки також диверсійно-розвідувальна група умовного противника на чолі з її командиром Олегом Ковалем (10кл.), яким в умовах лісистої місцевості вдалося вчинити несподівану диверсію та на короткий час захопити бойовий прапор.
Добре працювали наші госпітальєри і парамедики: Самуїл Коваль (10кл.), Руслан Грушовський (10кл.), Ярослав Микитин (9кл.), Василь Федак (9кл.). Під час обстрілу було поранено двох бійців і парамедики у вкрай складних умовах щільного вогню витягнули їх зі сектору обстрілу та надали необхідну долікарську допомогу.
Нажаль, прапороносець Денис Дембіцький (11кл.) та його команда охорони Прапора,  не справилися із поставленим завданням і втратили прапор.
Загалом учасники марш-походу добре виконали поставлені перед ними завдання. Додому повернулися дуже втомлені, але задоволені і з трофеями противника.
До наступних марш-походів, завдання яких будуть ускладнюватися, запрошуємо всіх бажаючих старшокласників.
                                                                      
                                                                        Ройовий Андрій Микитин (11кл.)

Немає коментарів:

Дописати коментар