понеділок, 21 січня 2019 р.

Книжкова виставка до Дня Соборності України в шкільній бібліотеці



До Дня Соборності України в бібліотеці Гірського НВК діяла книжкова виставка "Соборна Україна - це значить, що наша держава єдина" (бібліотекар О.М. Стефанишин).
Свято, що відзначається із 1999 року в день проголошення Акту воз'єднання УНР та ЗУНР, що відбулось у 1919 році. 22 січня 1918 року Україна проголосила себе на майдані Святої Софії у Києві самостійною, вільною державою.
А через рік на цьому ж майдані було проголошено Акт "Про з'єднання всіх українських земель" в одну спільну Соборну Українську державу. Західна Україна об'єдналася із Наддніпрянською для того, щоб міцніти й розбудовувати власну державу. Це свято показує, що усі ми - діти однієї великої України і бажаємо жити в злагоді-згоді.
25 років назад, 21 січня 1990 року, відбулась одна з наймасштабніших у світовій історії акція "Живий ланцюг". Близько 3 млн людей взялись за руки і створили безперервний ланцюг від Києва до Львова, показуючи цим бажання українців жити в єдиній незалежній країні. "Живий ланцюг" став ще одним кроком до здобуття незалежності України.

Немає коментарів:

Дописати коментар