середу, 5 грудня 2018 р.

Навчально-військовий вишкіл

Напередодні Дня Збройних Сил України учні Гірського НВК, учасники гуртка «Юний захисник Вітчизни» (керівник Дудич В.І.), провели тренування в умовах імпровізованого полігону в м. Львів. У зазначеному заході взяли участь школярі 10-11 класів у кількості 16 осіб.
Після детального інструктажу фахового спеціаліста учасники навчально-військових змагань були споряджені відповідними строями різних кольорів, спеціальним захистом та отримали озброєння. Функції зброї виконували пневматичні гвинтівки з кульковими зарядами різних кольорів.

Старшокласниками нашої школи на практиці було відпрацьовано окремі теми тактичної та вогневої підготовки: підготовка відділення до ведення бою, спосіб ведення фронтального та флангового вогню, елементи розвідки з виявлення можливої терористичної групи, захоплення терористів, поводження із полоненими, ведення ближнього стрілецького бою, евакуація поранених зі сектору обстрілу тощо.
Навчальна гра-змагання відбулася у декілька етапів, після закінчення кожного з яких проводилося детальне обговорення, що давало змогу чітко усвідомити допущені помилки.
Варто зазначити, що проведення навчально-військового вишколу в умовах імпровізованого полігону, дає високий рівень раціональної ініціативи в учнів, вміння оперативної оцінки мінливої ситуації, енергійний динамізм, внутрішнє відчуття колективізму та спільну відповідальність за кінцевий результат команди. Мені, як керівнику гуртка, особливо, приємно зазначити, що старшокласники блискуче вкладалися у часові нормативи.
Хочу висловити щиру подяку батькам учнів, які долучилися до фінансування поїздки, та дирекції Гірського НВК за сприяння корисного дозвілля учнівського школярства.
З повагою керівник гуртка,
учитель курсу "Захист Вітчизни"
Гірського НВК
В. Дудич.














Немає коментарів:

Дописати коментар