середу, 26 грудня 2018 р.

Музично-поетичний вечір «Напередодні Різдва…»


Прийшло Різдво й у нашу рідну хату.
Надворі сніг… Душа радіє святу
І колядує вся моя родина –
Марія Діва породила Сина.

І просим щиро в Божого Дитяти,
Щоб у любові кожен день могли стрічати,
Здоровя, миру і добра в родині.
Радіймо нині цій Святій Дитині.
(Поезія Марії Гев із збірки «Струни любові»)

26 грудня в актовій залі Гірського НВК відбувся музично-поетичний вечір молодої поетеси і композиторки Марії Гев «Напередодні Різдва…».

У програмі звучала авторська поезія, новорічні, різдвяні пісні та обробки українських колядок. Марія Гев, яка є стипендіаткою Президента України, у своєму вступному слові відзначила, що: «…ще навчаючись у 7 класі,  почала писати свої перші вірші та пісні. І сьогодні я присвячую цю програму своїй рідній школі, на знак вдячності за навчання і підтримку мого таланту». У виконанні авторки звучали поезії, пісні «Пречистая Діва», «Тобі дарую пісню», обробки колядок «Спи, Ісусе, спи» та «В Вифлеємі новина», інструментальна п’єса «Настрій».
Тема зимових свят займає особливе місце в творчості авторки. Насамперед це проявляється у любові до українських традицій та звичаїв, що починається ще з дитинства. Саме такі цінності оспівуються в її поетичних та музичних творах.
Особливою окрасою музичної програми став виступ ВІА "Дзвіночки" (Оксана Стеців (гітара) та Богдан Легкий (сопілка)) під керівництвом Марії Гев. У їхньому виконанні прозвучали такі композиції: «Попурі українських колядок», «Дзвоники дзвенять» та «Новорічна» (сл. і муз.М.Гев). Учасники ансамблю також декламували поезії свого керівника: «Люблю зимові дні» та «Прийшло Різдво…».
Презентацією творчого доробку Марії Гев була виставка її поетичних та музичних видань. Художній дизайн сцени вчителем Гірського НВК Олесею Грицик створював особливу атмосферу новорічно-різдвяних свят. Відео-оформлення, які підготувала модератор цього заходу (вчитель Гірського НВК Вікторія Марків), прекрасно доповнювали музичні та поетичні образи. Під її керівництвом учні школи підготували для нашої поетеси особливий подарунок – продекламували поезії про зиму з її збірок.  Читали вірші учні 8-го класу: Вероніка Андрусик, Софія Сямро, Кароліна Білокур, Ірина Луців та 6-А класу: Лілія Козар, Аліна Вірт.
Марія Гев заохотила виступити дітей, які люблять поезією і пишуть свої перші віршовані рядки. Так дебютували на сцені: Василина Луців (10кл.), Оля Вірт (8кл.), Христина Маланчук (6-Бкл.). Цікаве творче спілкування з учнями мало продовження у творчому конкурсі «Поетичні книги Марії Гев». Переможцем такої вікторини став учень 6-А класу Віктор Підлужний. Всі учасники вечора отримали на згадку від поетеси памятні подарунки.
Мистецький захід подарував усім присутнім гарний святковий настрій та незабутні враження. Творчість митців рідного краю, без сумніву, варта уваги і спрямована на виховання молодого покоління. Адже це яскравий приклад величезної праці над талантом і вдосконалення своїх вмінь.
«Напередодні Різдва» Гірський НВК наповнився атмосферою добра, світла і особливого настрою від творчості своєї випускниці Марії Гев.

















Немає коментарів:

Дописати коментар