середу, 21 лютого 2018 р.

Урок-гра з математики у 5-А класі

У середу, 21 лютого 2018 року, до учнів 5-А класу Гірського НВК на урок математики завітав Сніговик-математик. Урок-гру на тему "Додавання і віднімання звичайних дробів з однаковими знаменниками.  Правильні, неправильні дроби. Мішані числа" підготувала вчитель математики М. М. Сайто.

     Метою уроку було удосконалити вміння учнів додавати, віднімати,  порівнювати звичайні дроби з однаковими знаменниками, правильні та неправильні дроби, мішані числа; розвивати алгоритмічне мислення, обчислювальні навички, кмітливість, здатність аналізувати та робити висновки; виховувати допитливість, уважність,  старанність, пізнавальну активність, культуру математичних записів і мови, вміння працювати в парах.
      На першому етапі "Зимові візерунки" Сніговик-математик,  виконуючи свої перші розрахунки, записував числа на вікні, та воно замерзло.  Учні допомогли йому зрозуміти записані числа за допомогою звичайних дробів. 
     На другому етапі п'ятикласники   спочатку прикрасили ялинку знаменниками неправильного дробу, а потім на поличку поскладали правильні дроби.
     На третьому етапі  вони перетворювали неправильні дроби в мішані  числа і навпаки.
     На четвертому етапі учні працювали в парах: частку записували у вигляді звичайного дробу, а потім у вигляді мішаного числа; шукали помилки і виправляли їх у обчисленнях Сніговика-математика.
     На наступному етапі  учні своїми  обчисленнями розтопили бурульки та розв'язали рівняння із звичайними та мішаними дробами. 
     Ось так Сніговик-математик допоміг п'ятикласникам підготуватися до контрольної роботи.








Немає коментарів:

Дописати коментар