понеділок, 18 грудня 2017 р.

Наші старшокласники відвідали військову частину Національної гвардії України

18 грудня 2017р. старшокласники Гірського, Більченського та Раделицького НВК відвідали військову частину Національної гвардії України, що дислокується в с. Раковці Пустомитівського району. Захід було організовано Львівською ОДА, обласним військовим комісаріатом за підтримки Миколаївського районного відділу освіти. Програмою  було передбачено ознайомлення шкільної молоді із сучасними зразками зброї, а також проведення стрільб на місцевому військовому стрільбищі.

Перевірка на військову придатність почалася відразу після прибуття в с. Раковець.  Через складні погодні умови та особливості місцевості, шкільний автобус не зміг дістатися до кінцевої точки прибуття. Довелося 500-метровий відрізок шляху долати похідним груповим маршем. Нацгвардійці радо зустріли учнівську молодь – свою майбутню зміну. Під керівництвом досвідчених інструкторів школярам відкрилася по-чоловічому дивовижна картина: зразки сучасного стрілецького озброєння (АК-47, АКУ, АКМ, ПМ); засоби легкого артилерійського наступного вогню (РГ, РПГ, РПД, АГС та інші). Справжнє захоплення викликала потужна військова броньована техніка БТР (бронетранспортер) та надсучасний український БРДМ (бойова розвідувально-дозорна машина). Кожен бажаючий мав змогу ближче ознайомитись із військовим озброєнням: розібрати і скласти автомат, покермувати  БТР чи БРДМ.
В учнів перехопило подих, коли їх запросили на військове стрільбище. Після інструктажу у відповідному бойовому спорядженні запропонували здійснити постріли бойовими автоматами АК-47. Стрільбу проводили одиночними та автоматичними пострілами по рухомих і нерухомих мішенях. Незабутні враження переповнювали кожного, незважаючи на те, що всі знаходились тривалий час на свіжому повітрі. Дуже смачним і доречним виявилося частування нацгвардійців. У теплій палатці було організовано імпровізовану солдатську кухню, де подавали розігріту на дровах тушонку й гарячий чай. 
Справжнє античне видовище влаштував загін нацгвардійців під час ускладненого проходження смуги перешкод. Складність полягала в тому, що необхідно було не просто пройти смугу, а знешкодити терористів, звільнити заручників, стримати неконтрольований натовп тощо.
Загалом поїздка виявилася цікавою та пізнавальною. Інструктажі, шикування, вправи, бойове озброєння й техніка, перші спроби і навички практичної стрільби – усі вказані моменти заслуговують на подяку організаторам. Учнівство з нетерпінням чекає на подібні заходи в майбутньому.
                                                                                 Учитель курсу «Захист Вітчизни»
                                                                                            Гірського НВК Дудич В.І.    








Немає коментарів:

Дописати коментар