вівторок, 5 грудня 2017 р.

Урок-ярмарка у Гірському НВК

          У вівторок, 5 грудня 2017 р, учні 5 – А класу  Гірського НВК побували на математичній ярмарці. Урок-ярмарку на тему «Розв’язування рівнянь і задач за допомогою рівнянь» підготувала вчитель математики Сайто М. М.

Метою уроку було удосконалити вміння учнів розв’язувати рівняння та задачі за допомогою рівнянь; розвивати алгоритмічне і творче мислення, обчислювальні навички, кмітливість, здатність аналізувати і робити висновки; виховувати старанність, пізнавальну активність, культуру математичних записів і мови, вміння працювати в парах.
На етапі повідомлення теми і мети уроку учні розгадували кросворд, ключове слово якого – «рівняння». На наступному етапі уроку вони завітали на ярмарку.
На етапі актуалізації опорних знань діти відвідали  крамничку «Теоретичної», де повторили правила знаходження усіх компонентів, а також розв’язували рівняння (усно)  і заповнили свою корзину фруктами.
         На етапі розв’язування вправ  та задач діти  завітали до  «Крамнички рівнянь» і «Крамнички задач».
         Пізніше поспішили до «Крамнички невідомих речей». Тут школярі працювали у групах: перша група придбала яблука, друга – банани, третя – ківі, а четверта – полуниці.
На останньому етапі було задано домашнє завдання та підведено підсумки уроку.  А на завершення  учитель продемонструвала своїм вихованцям фокус «Відгадування задуманого числа».







Немає коментарів:

Дописати коментар