понеділок, 27 листопада 2017 р.

Урок-казка для п’ятикласників

     
У понеділок, 27 листопада 2017 р, учні 5 – А класу  Гірського НВК завітали  у гості до казки Дюймовочка. Урок-казку на тему «Рівняння. Розв’язування задач за допомогою рівнянь» підготувала вчитель математики Сайто М. М.
   Метою уроку було закріпити навички розв’язування рівнянь і задач за допомогою рівнянь; розвивати навички усної  лічби, вміння аналізувати умову задачі й вибирати величину для позначення її змінною ікс,  яка приводить до найпростішого рівняння; виховання допитливості, уважності, любові до навчання та вміння працювати разом.

   На етапі актуалізації опорних знань проведено опитування – повторення вивченого матеріалу у формі гри «Закінчіть речення». На наступному етапі уроку учні працювали в парах (усний рахунок), щоб дізнатися про першу пригоду Дюймовочки.
   На етапі виконання вправ діти розв’язували задачі від миші, від крота, від ластівки за допомогою рівнянь, щоб допомогти дівчинці  полетіти з ластівкою у теплі краї і там знайти свого принца.
     На останньому етапі було підведено підсумки уроку та задано домашнє завдання. А на завершення  учитель побажала своїм вихованцям: «Робіть добро, посміхайтеся найдобрішою усмішкою, яка перетворить ваше  життя і життя оточуючих на казку. Життя — це казка, тож будьте добрими героями  у  ній!»



Немає коментарів:

Дописати коментар